dinsdag 9 april 2013

Deur op een kier!

Veel van je inspanningen doen er niet toe!



Jullie hebben grootschalig Microsoft als jullie heilige graal aanvaard. Stel maar gerust dat jullie een Microsoft-huis zijn. Als er een vraagstuk vanuit de business bij ICT wordt neergelegd, worden de gecertificeerde programmeurs weer van stal gehaald. 

Net als bij Microsoft zelf is security een integraal onderdeel van het ontwerp- & ontwikkeltraject. Je hebt het goed aangepakt. De kwetsbaarheden zijn tot een minimum gereduceerd. Het reguliere beheer, waar vulnerability & patch management onderdeel van zijn, pakt eventuele flaws automatisch op. 

Jouw werk is goed uitgevoerd. 

Sterker nog, je pakt als Microsoft-huis ook alle security oplossingen van de Bill Gates company erbij. Zo ook Windows Defender. 

De veel bediscussieerde testmethode van antiviruslab AV-test heeft aangetoond dat Microsoft-oplossing relatief veel malware doorlaat. Ze discussiëren intensief over de realiteit die de test nabootst. Maar daar heb jij niets aan als die virusuitbraak toch realiteit is geworden. 

Het gaat me er niet om dat Microsoft hierbij een steek laat vallen. Laat dat duidelijk zijn.

Het gaat me veel meer om jouw eigen inschatting dat een standaard antivirus-pakket voldoende zou moeten zijn voor de risicovolle situatie waarin jouw organisatie zich begeeft. 

Antivirus is niet meer dan een tick-in-the-box. Je moet het hebben, maar het is niet toereikend!

Mijn advies is dan ook: Bel met je securitypartner en vraag naar aanvullende securityoplossingen die het gat kunnen dichten. En bij securitypartner bedoel ik niet je standaard IT-leverancier. IT-security doe je er niet even bij! Daar heb je dedicated securitypartijen voor!

Maak jouw security-inspanningen niet nutteloos. Jij zorgt er voor dat applicaties niet lek zijn als een mandje. Zorg dan ook nog even voor een goede set securitymaatregelen en securityoplossingen rondom die applicatie!

Succes met de eerstvolgende virusuitbraak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten